Facebook    Twitter    RSS
2014. október 31., péntek, Farkas napja van. Holnap Marianna napja lesz
   
Betűméret

Szőlőcukor

A szőlőcukor olyan monoszacharid (egyszerű cukor), amely kulcsfontosságú az emberi szervezet energiatermelésében. Nagy mennyiségben veszi fel az agy, a vörösvértestek és a vese. A szőlőcukor a legegyszerűbb szénhidrát, a gyorsan hasznosuló energiaforrás. A legtöbb tömegnövelő készítmény alapanyaga. Hirtelen növeli a vércukor- és inzulinszintet, ami kedvez a tápanyagok izomba "pumpálásának". A rövid idő alatt lezajló (gyors) felhasználás azonban azt eredményezi, hogy a felesleget a szervezet hajlamos zsírként elraktározni. A szőlőcukor másik hátránya, hogy tisztán fogyasztása esetén a vércukorszint hirtelen megemelkedése után, egy, a kiinduló szint alá történő visszaesés következik. Emiatt cukorbetegeknek vagy hipoglikémiában szenvedőknek NEM szabad kísérletezniük vele. A glukózt elsődlegesen növényi eredetű táplálékban találjuk.
Cimkék:




IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Diabetesonline.hu

Naponta frissülő, érdekes és hasznos egészségügyi cikkeket kínáló portálunk fő profilja a cukorbetegek tájékoztatása. diabetesonline.hu

Belépés