2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz
   
Betűméret

DiaEuro: fantasztikus diadal, Magyarország a bajnok!

diaeuro 2013Minden előzetes várakozást felülmúlva Magyarország megnyerte a cukorbetegek részére megrendezett Dia Euro 2013 futballtornát a horvátországi Zárában (Zadar). A Hevesi Tamás vezette csapat a döntőben hatméteresekkel győzte le Portugáliát.

Fantasztikus teljesítménnyel a magyar válogatott nyert Zárában!

Nem sokkal a döntő előtt Hevesi Tamás kapitány az utolsó megbeszélésen elmondta, a céljukat már régen elérték, minden meccs ajándék, úgyhogy senki se merjen szomorú lenni, ha esetleg nem nyernek. Még az elődöntőnél is jobb hangulatban kezdődött a finálé. A portugálokat támogatták a horvát szurkolók, de a mieink mellett a szlovákok, románok és a lengyelek is felsorakoztak.

A 3. perc végén vezetést szerzett a portugál válogatott, a közepes erejű lövésbe Nagy János csak beleért. A 10. percben aztán újabb gólt kapott a magyar csapat. Szerencsére fél perc múlva gyönyörű passzjáték után Czernai Gábor szépített, így ismét egy gól volt a hátrány (1–2).

A 11. percben egy teljesen egyértelmű büntetőt nem ítélt meg a játékvezető, de a 18. percben a sors visszaadta, amit a spori elvett. Egy remek szögletvariáció után Czernai belecsúsztatott a labdába, ami a bal kapufáról a hálóba pattant. A portugálok időt kértek, de a játékrész végéig már nem változott az állás (2–2).

A második félidő részleteit olvasd a nemzetisport.hu oldalán »

Magyarország a Dia Euro 2013 győztese!

A torna legjobb játékosának a hat gólt szerző Czernai Gábort választották meg.

DIA EURO 2013, ZÁRA (ZADAR)
Döntő: Magyarország–Portugália 3–3 (2–2 – hatméteresekkel: 7–6
G: Czernai (10., 18.), Tordai (30.), ill. Goncalves (3., 10.), Rodrigues (37.)
A 3. helyért
Lengyelország–Horvátország 1–3
A torna végeredménye: 1. Magyarország (Brondics Péter, Czernai Gábor, Földvári Dániel, Kása Imre, Kurucz Gábor, Nagy János, Sándor Balázs, Tillinger Boldizsár, Tordai Vince, kapitány: Hevesi Tamás), 2. Portugália, 3. Horvátország, 4. Lengyelország

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Diabetesonline.hu

Naponta frissülő, érdekes és hasznos egészségügyi cikkeket kínáló portálunk fő profilja a cukorbetegek tájékoztatása. diabetesonline.hu