2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz
   
Betűméret

Oldható rostokkal sok krónikus betegség elkerülhető!

Egy új tanulmány szerint már napi 10 grammnyi oldható rost elfogyasztása is segíthet abban, hogy megőrizzük az egészségünket. Ezeknek a rostoknak a hatására ugyanis elkezd a testről leolvadni az úgynevezett zsigeri zsír, amely a legtöbb túlsúly miatt kialakuló krónikus betegség okozója.

A bőr alatt felhalmozódó zsírréteggel ellentétben a zsigeri zsír mélyen a has belsejében, elsősorban a létfontosságú szervek körül gyűlik össze. Ezek a „rossz” zsírok okolhatóak sok olyan krónikus betegség kialakulásáért, amelyek az orvosok szerint a túlsúly miatt alakulnak ki – egy új módszerrel azonban ennek a zsírrétegnek a mennyisége csökkenthető – írja a HealthDay.

A Wake Forest Baptist Medical Center munkatársai ugyanis felfedezték, hogy amennyiben a túlsúlyos betegek rendszeresen mozognak, és minden nap fogyasztanak oldható rostokat, például hüvelyeseket, egyéb zöldségeket és gyümölcsöket, úgy a zsigeri zsír látványosan fogyásnak indul.

Tudjuk, hogy a zsigeri zsír miatt olyan súlyos krónikus betegségek alakulhatnak ki, mint például a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a zsírmáj. A kísérletek azonban rámutattak arra, hogy néhány egyszerű, életmódbeli változtatással jelentősen csökkenthető ezeknek a betegségeknek a kockázata – mondta dr. Kristen Hairston.

OrientPress Hírügynökség

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Diabetesonline.hu

Naponta frissülő, érdekes és hasznos egészségügyi cikkeket kínáló portálunk fő profilja a cukorbetegek tájékoztatása. diabetesonline.hu