2017. szeptember 20., szerda, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz
   
Betűméret

Miben segíthet diabétesz esetén a méregtelenítés?

Miben segíthet diabétesz esetén a méregtelenítés?Miért ajánlott cukorbetegeknek a Silegon?

Ha Ön vagy ismerőse cukorbeteg, feltétlenül érdemes elolvasnia az alábbiakat. A cukorbetegség a legtöbb esetben folyamatos gyógyszerszedéssel, mesterséges édesítőszerek használatával és fokozott zsírraktározással jár együtt. E tényezők bármelyike már önmagában is komoly rizikótényező a májfunkció, az egészséges méregtelenítés szempontjából. Ha azonban a beteg a hatékony méregtelenítés szempontjai szerint átalakítja életmódját és étrendjét, számos panasza enyhülhet, és megelőzheti a későbbi májproblémák kialakulását is.

A cukorbetegség azonban sok esetben rendszeres gyógyszerszedéssel és fokozott zsírraktározással is együtt jár, ami többletmunkát jelent a máj számára is. A léböjtkúrák s más agresszív, ún. „tisztító” eljárások viszont kifejezetten veszélyesek lehetnek diabétesz esetén, ezért ily módon nem javasolt a mérgek semlegesítése. Ha azonban a beteg az orvosi előírásokat betartva a méregtelenítés és a májvédelem speciális szempontjai szerint átalakítja az étrendjét, jobb életminőséget érhet el.

Hogyan méregtelenítsen a cukorbeteg?

  • Silegon 140mgNaponta kb. 2 liter folyadék bevitele szükséges. Ezenkívül matcha teát és sószegény leveseket is lehet inni. Alkoholt azonban lehetőleg egyáltalán ne igyon! 
• Hetente legalább 30 percnyi közepes nehézségű testmozgást végezzen friss levegőn!
  • Növelje a gyümölcsök és a zöldségek mennyiségét amennyire csak az engedélyezett szénhidrátmennyiségen belül ez lehetséges! Lehetőleg biogazdaságból származó élelmiszereket fogyasszon. A méregtelenítést különösen jól segítik a káposzta- és citrusfélék, valamint az olyan aromás-erős fűszerek, mint a gyömbér, a torma és a wasabi.
  • Korlátozza a vörös húsok, a tejtermékek és a tojás fogyasztását! Kerülje a feldolgozott élelmiszereket, különösen a fehér lisztet, a fehér rizst és a cukrot. Mondjon búcsút a rántott ételeknek és a gyorséttermeknek!
  • Keresse azokat az élelmiszereket, amelyeknek alacsony a vércukorszint-emelő indexük. Ilyenek például a zöld színű zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonaféleségek, a gyümölcsök közül pedig a körte és az alma.
  • Ne érintkezzen a festékekkel, műtrágyákkal, gyom- és rovarirtó szerekkel!
  • Szedhet természetes máriatövis-kivonatot tartalmazó Silegon 140 mg étrend-kiegészítő kapszulát is. Ez a készítmény természetes máriatövis-kivonatot tartalmaz. Folyamatosan és kúraszerűen is szedhető. Reggel és este 1-1 kapszulát kell bevenni. Évszázadok óta ismert tény, hogy ennek a gyógynövénynek a kivonata hozzájárulhat a szervezet számára toxikus anyagok eltávolításához, a májsejtek természetes regenerációjához, az emésztőrendszer, főként a máj és az epe egészséges működéséhez.

Miben segíthet diabétesz esetén a méregtelenítés?

Fontos tudni: Forgalmazza a Teva Magyarország Zrt. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. További hasznos információk a méregtelenítésről cukorbetegeknek: www.silegon.hu.
IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Diabetesonline.hu

Naponta frissülő, érdekes és hasznos egészségügyi cikkeket kínáló portálunk fő profilja a cukorbetegek tájékoztatása. diabetesonline.hu