2017. október 19., csütörtök, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz
   
Betűméret

Egy kutya segített cukorbeteg gazdáján!

Egy kutya segített cukorbeteg gazdáján!Oregon délnyugati részén egy meg nem nevezett 61 éves cukorbeteg férfi arra ébredt szunyókálásából, hogy a kutyája megette a lábfeje egy részét.

A férfi értesítette a rendőröket, akik a helyszínre érkezve megállapították, hogy a beteg három lábujja, illetve lábfejének egy része hiányzik. A kutyát is megtalálták a konyhában. A szerencsétlenül járt áldozatot a rosenburgi kórházba szállították, ahol kiderült, hogy állapota súlyos.

A cukorbeteg embereknél kialakulhat egy idegrendszeri károsodás, a neuropátia, mely például a lábak érzéskiesését okozhatja

A szóban forgó férfi esetében a lábon gangréna is kialakulhatott volna, a kutya pedig csak az elhalt szöveteket távolította el. Alan Ross állatorvos szerint azonban az eb miatt nem kell eljárást elindítani, mivel nem az agresszió vezette arra, hogy kiharapjon egy darabot gazdája lábából, hanem egyfajta „segítségnyújtás”.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Diabetesonline.hu

Naponta frissülő, érdekes és hasznos egészségügyi cikkeket kínáló portálunk fő profilja a cukorbetegek tájékoztatása. diabetesonline.hu