2019. május 20., hétfő, Bernát és Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz
   
Betűméret

Dr.Info egészségmagazin (Cukorbeteg Élet)

2011 09-12

A Kiadó szemszögéből

Nehezen, de megjelent magazinunk idei utolsó, ha nem a legeslegutolsó lapszáma. Bár fájdalmas a folyamat, ami talán egy 14 éves, sikeres és kedvelt folyóirat megszűnéséhez vezet, ám cseppet sem meglepő, hiszen az utóbbi évben már egyre nehezebben teremtettük elő a megjelenéshez szükséges pénzt, annak ellenére, hogy 2011-re árat emelni kényszerültünk.

Írni és olvasnivalóban, sőt még olvasóban sincs hiány, hiszen az egészségügyi ellátás átalakításáról percenként születnek koncepciók, jogszabályok, s röppennek fel fenyegető vagy éppen helyeselhető hírek. A diabéteszt érintő tudományos, szakmai ismeretekre, a betegség önmenedzselésének támogatására is szükség van, szüksége lenne az érintetteknek, mivel cukorbetegből, vagy az anyagcsere betegségtől fenyegetettből mind több és több lesz Magyarországon. Ugyanakkor az is tudható, hogy jövőre talán még inkább apad az egészségügyre, s ezen belül egészségügyi ismeretterjesztésre fordítható pénze még azoknak is, akik ezt eddig – nem ritkán közvetlen érdekeikhez sem kapcsolódóan és cseppet sem hivatalból –, felvállalták.

Minden változik tehát, s nekünk is változnunk kell, ha tudunk. Talán jövőre ritkábban jelenik meg nyomtatott magazinunk, vagy teljes egészében „beköltözik” a már most is sikeres internetes portáljainkra, megőrizve a tartalmat, ám megspórolva a nyomda és a postai terjesztés költségeit. Még nem tudjuk mi lesz a megoldás.

Egyelőre nem búcsúzunk. Még reménykedünk, és ezzel az érzéssel kívánunk Önöknek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet, megköszönve, hogy velünk tartottak az idén és az elmúlt 14 évben is!

A szerkesztőség munkatársai

Budapest, 2011. december 1.

Bővebben a Dr.Info csoportról»

© Dr.Info csoport 1993-2011.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Diabetesonline.hu

Naponta frissülő, érdekes és hasznos egészségügyi cikkeket kínáló portálunk fő profilja a cukorbetegek tájékoztatása. diabetesonline.hu